Autor Tema: TIGROV ORAH  (Pročitano 4720 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Doca

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 6,207
  • Šarani ga zovu: "Pacer"
    • Borina Amaterska Svastara
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #165 poslato: April 22, 2011, 19:07 »
Sluzimo narodu!
I najvece znanje je prilicno bezvredno ako je ostalo samo tvoje i otislo sa tobom!
Naopako,nemoj da odlazis-jos!!!
Ne planiram... ali planiram da polako prenosim znanje i iskustvo.   :-*
Nadam se da cu vas maltretirati bar jos nekih 20-tak sezona pre nego sto ostarim i ne budem vise mogao na vodu! Tra... Tra...  :D
Samo retki nadju retke...
*********************************
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!
*********************************
Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!

Van mreže Triga

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2,155
  • Pol: Muškarac
  • Dobar venac,domaca...
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #166 poslato: April 22, 2011, 19:14 »
Sluzimo narodu!
I najvece znanje je prilicno bezvredno ako je ostalo samo tvoje i otislo sa tobom!
Naopako,nemoj da odlazis-jos!!!
Ne planiram... ali planiram da polako prenosim znanje i iskustvo.   :-*
Nadam se da cu vas maltretirati bar jos nekih 20-tak sezona pre nego sto ostarim i ne budem vise mogao na vodu! Tra... Tra...  :D
svaka cast Doco,nece svako da podeli iskustvo steceno na vodi...
Nista snaga,samo glava!
CT FER PLEY NS

Van mreže Doca

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 6,207
  • Šarani ga zovu: "Pacer"
    • Borina Amaterska Svastara
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #167 poslato: April 22, 2011, 19:31 »
svaka cast Doco,nece svako da podeli iskustvo steceno na vodi...
To nece samo oni veliki "macho" majstori jer ta mistika cuva i garantuje njihov visok polozaj u ocima drugih! Plase se uroka... ako odaju tajne i recepte i tehnike, napustice ih sreca...  ;)
Samo retki nadju retke...
*********************************
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!
*********************************
Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!

Van mreže Kole.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8,906
  • Pol: Muškarac
  • Bio,jesam i ostacu Jugosloven.
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #168 poslato: April 04, 2012, 22:22 »
- Stavljamo  tigrov orah u vodi i dodajemo četiri ili pet kasika šećera na svaki kilogram zrna, nakon trećeg dana, izvaditi tigrov orah i staviti vodu gde je bio da se kuva. Dodajemo dve kasike secera,dve kasike meda i tri/cetiri kasike kafe u prahu, sve to u lonac kipuce vode koji treba da sadrži barem 4-5 kilograma Tigrovog oraha. Kada voda  prokljuca, bit će jak miris zbog kave. Ubacite tigrove orahe u lonac i kuvati ih oko 40 minuta, mešajući povremeno. Nakon što se skuvaju ohladiti ih dodatkom hladne vode. Rad je završen tako sto cete  dodati dve kasike šećera više i dve kasike meda. Tigrov orah će se predstaviti veoma primamljiv  zahvaljujuci  i kafi koju smo ubacili, i stvorice se vrsta "zelatina"  koja ce pokriti svako zrno tigrovog oraha. Nakon dva dana sluz ili "zelatina"  će biti gotovo nevidljiv, ali prisutan na svakom zrnu i svakim danom ova sluz će se povećati zbog jake prisutnosti šećera...Ovako spremljen Tigrov orah moze da traje i dve/tri godine...

Nadam se da sam vam pomogao... ;D


Uploaded with ImageShack.us

Bolje je nauciti nepotrebno,nego nista....
Kada gubis, nemoj izgubiti pouku koju mozes iz toga izvuci....

Van mreže ivan.r

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2,575
  • Pol: Muškarac
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #169 poslato: April 04, 2012, 22:29 »
 :c017:
Veoma zanimljivo. :pdt:

Van mreže djoleNS

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8,793
  • Pol: Muškarac
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #170 poslato: April 05, 2012, 17:57 »
Kole ovo lepo zvuci, a nije tesko pripremiti. ce probamo... ;) :)

CT-FER PLEY NS

Van mreže ivan.r

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2,575
  • Pol: Muškarac
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #171 poslato: April 05, 2012, 18:00 »
- Stavljamo  tigrov orah u vodi i dodajemo četiri ili pet kasika šećera na svaki kilogram zrna, nakon trećeg dana, izvaditi tigrov orah i staviti vodu gde je bio da se kuva. Dodajemo dve kasike secera,dve kasike meda i tri/cetiri kasike kafe u prahu, sve to u lonac kipuce vode koji treba da sadrži barem 4-5 kilograma Tigrovog oraha. Kada voda  prokljuca, bit će jak miris zbog kave. Ubacite tigrove orahe u lonac i kuvati ih oko 40 minuta, mešajući povremeno. Nakon što se skuvaju ohladiti ih dodatkom hladne vode. Rad je završen tako sto cete  dodati dve kasike šećera više i dve kasike meda. Tigrov orah će se predstaviti veoma primamljiv  zahvaljujuci  i kafi koju smo ubacili, i stvorice se vrsta "zelatina"  koja ce pokriti svako zrno tigrovog oraha. Nakon dva dana sluz ili "zelatina"  će biti gotovo nevidljiv, ali prisutan na svakom zrnu i svakim danom ova sluz će se povećati zbog jake prisutnosti šećera...Ovako spremljen Tigrov orah moze da traje i dve/tri godine...

Nadam se da sam vam pomogao... ;D
Ako sam dobro razumeo sve ovo se radi sa obelezenom kolicinom tig.oraha?
Posle pripreme moze da stoji u kanti-nemora u zamrzivac?
« Poslednja izmena: April 05, 2012, 18:13 ivan.r »

Van mreže Kole.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8,906
  • Pol: Muškarac
  • Bio,jesam i ostacu Jugosloven.
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #172 poslato: April 05, 2012, 18:36 »
- Stavljamo  tigrov orah u vodi i dodajemo četiri ili pet kasika šećera na svaki kilogram zrna, nakon trećeg dana, izvaditi tigrov orah i staviti vodu gde je bio da se kuva. Dodajemo dve kasike secera,dve kasike meda i tri/cetiri kasike kafe u prahu, sve to u lonac kipuce vode koji treba da sadrži barem 4-5 kilograma Tigrovog oraha. Kada voda  prokljuca, bit će jak miris zbog kave. Ubacite tigrove orahe u lonac i kuvati ih oko 40 minuta, mešajući povremeno. Nakon što se skuvaju ohladiti ih dodatkom hladne vode. Rad je završen tako sto cete  dodati dve kasike šećera više i dve kasike meda. Tigrov orah će se predstaviti veoma primamljiv  zahvaljujuci  i kafi koju smo ubacili, i stvorice se vrsta "zelatina"  koja ce pokriti svako zrno tigrovog oraha. Nakon dva dana sluz ili "zelatina"  će biti gotovo nevidljiv, ali prisutan na svakom zrnu i svakim danom ova sluz će se povećati zbog jake prisutnosti šećera...Ovako spremljen Tigrov orah moze da traje i dve/tri godine...

Nadam se da sam vam pomogao... ;D
Ako sam dobro razumeo sve ovo se radi sa obelezenom kolicinom tig.oraha?
Posle pripreme moze da stoji u kanti-nemora u zamrzivac?

Da, odprilike je ta kolicina ( 4-5kg) a posle ih mozes cuvati u plasticnoj kanti koja ima poklopac, ne treba u zamrzivac...


Uploaded with ImageShack.us

Bolje je nauciti nepotrebno,nego nista....
Kada gubis, nemoj izgubiti pouku koju mozes iz toga izvuci....

Van mreže ivan.r

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2,575
  • Pol: Muškarac
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #173 poslato: April 05, 2012, 18:38 »
OK.
Sve jasno. ;D

 :c017:

Van mreže repaczoran

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 602
  • Pol: Muškarac
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #174 poslato: April 06, 2012, 20:23 »
- Stavljamo  tigrov orah u vodi i dodajemo četiri ili pet kasika šećera na svaki kilogram zrna, nakon trećeg dana, izvaditi tigrov orah i staviti vodu gde je bio da se kuva. Dodajemo dve kasike secera,dve kasike meda i tri/cetiri kasike kafe u prahu, sve to u lonac kipuce vode koji treba da sadrži barem 4-5 kilograma Tigrovog oraha. Kada voda  prokljuca, bit će jak miris zbog kave. Ubacite tigrove orahe u lonac i kuvati ih oko 40 minuta, mešajući povremeno. Nakon što se skuvaju ohladiti ih dodatkom hladne vode. Rad je završen tako sto cete  dodati dve kasike šećera više i dve kasike meda. Tigrov orah će se predstaviti veoma primamljiv  zahvaljujuci  i kafi koju smo ubacili, i stvorice se vrsta "zelatina"  koja ce pokriti svako zrno tigrovog oraha. Nakon dva dana sluz ili "zelatina"  će biti gotovo nevidljiv, ali prisutan na svakom zrnu i svakim danom ova sluz će se povećati zbog jake prisutnosti šećera...Ovako spremljen Tigrov orah moze da traje i dve/tri godine...

Nadam se da sam vam pomogao... ;D
E..... vala svasta sam probao sa tigrom ali ovo nisam a probacu prvom prilikom
bolje biciklom na pecanje nego mercedesom na posao

Van mreže Kole.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 8,906
  • Pol: Muškarac
  • Bio,jesam i ostacu Jugosloven.
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #175 poslato: April 06, 2012, 21:02 »
- Stavljamo  tigrov orah u vodi i dodajemo četiri ili pet kasika šećera na svaki kilogram zrna, nakon trećeg dana, izvaditi tigrov orah i staviti vodu gde je bio da se kuva. Dodajemo dve kasike secera,dve kasike meda i tri/cetiri kasike kafe u prahu, sve to u lonac kipuce vode koji treba da sadrži barem 4-5 kilograma Tigrovog oraha. Kada voda  prokljuca, bit će jak miris zbog kave. Ubacite tigrove orahe u lonac i kuvati ih oko 40 minuta, mešajući povremeno. Nakon što se skuvaju ohladiti ih dodatkom hladne vode. Rad je završen tako sto cete  dodati dve kasike šećera više i dve kasike meda. Tigrov orah će se predstaviti veoma primamljiv  zahvaljujuci  i kafi koju smo ubacili, i stvorice se vrsta "zelatina"  koja ce pokriti svako zrno tigrovog oraha. Nakon dva dana sluz ili "zelatina"  će biti gotovo nevidljiv, ali prisutan na svakom zrnu i svakim danom ova sluz će se povećati zbog jake prisutnosti šećera...Ovako spremljen Tigrov orah moze da traje i dve/tri godine...

Nadam se da sam vam pomogao... ;D
E..... vala svasta sam probao sa tigrom ali ovo nisam a probacu prvom prilikom

Probaj pa mi javi... ;)


Uploaded with ImageShack.us

Bolje je nauciti nepotrebno,nego nista....
Kada gubis, nemoj izgubiti pouku koju mozes iz toga izvuci....

Van mreže repaczoran

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 602
  • Pol: Muškarac
Odg: TIGROV ORAH
« Odgovor #176 poslato: April 07, 2012, 10:55 »
Dogovoreno ;D
bolje biciklom na pecanje nego mercedesom na posao